De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

Alles kits

31 december 2009om 11:47 uur

 

Wat mij opvalt is dat veel wandelaars in groepjes lopen, genietend van de omgeving om al pratend de noodzakelijke kilometers af te leggen voor hét evenement van het jaar. Velen zijn goed gekleed voor het wandelen, dragen netjes een hoofddeksel tegen de brandende zon en smeren zich ook goed in. In de handen een takje of een balletje om dikke vingers tegen te gaan en op de rug de flesjes met sportdrank of water. Het lijkt er op dat velen de tips goed lezen en er daar straks dan ook de vruchten van mogen plukken.

Verzorgingskit mee
Ook een aantal kennissen van mij starten in februari met de voorbereiding. Een van de kennissen belde mij onlangs nog met het verzoek of ik weer een klein ‘verzorgingspakketje' voor hem wilde samenstellen. Dit had ik andere jaren ook al eens gedaan en het voordeel is dat je zelf heel snel en eenvoudig een blaartje kunt doorprikken, elkaar even kunt masseren of een klein wondje kunt afplakken.

Wat stop ik dan zoal in zo'n verzorgingskit?
Naast een rolletje leukoplast stop ik er blarenprikkers in, een klein flesje jodium of betadine-zalf, een klein tubetje vaseline, massageolie, wondpleistertje en wat steriele gaasjes. Klein en compact en gemakkelijk mee te nemen en eventueel iedere dag aan te vullen om zo de volgende dag weer goed voorbereid de ‘tocht der tochten' aan te vangen. Als er eentje in de wandelgroep enige van deze attributen bij zich heeft kan een ander er mee geholpen zijn. Je bevindt je niet altijd dicht in de buurt van een verzorgingspost en dan is dit toch wel erg gemakkelijk.

Beter mee verlegen, dan om verlegen
Natuurlijk is het mooi als je dit alles niet nodig hebt, maar ervaring leert. Mijn kennissen nemen altijd zo'n klein gevuld tasje mee en vooralsnog worden alleen de blarenprikkers gebruikt. Laten we hopen dat u dit alles niet nodig hebt maar wees in ieder geval goed voorbereid. Ik zeg altijd maar: "Beter mee verlegen, dan om verlegen".

Luister naar het lichaam
Ik wens u in ieder geval veel wandelplezier zonder blessures toe en als er een iemand iets mag roepen of u door moet gaan of stoppen.....luister naar uw lichaam. Dat spreekt de waarheid en negeer dit niet!

Categorie: Lichaam & geest

 

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis