De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

Ons mooie kikkerlandje

Door Alex van Oogen
13 april 2010om 14:56 uur

 

Begin 2009 vroeg een vriendin of ik zin had met haar de Nijmeegse vierdaagse te lopen. Nu was ik geen wandelaar, maar zag de uitdaging wel zitten. Inschrijven dus.

We wisten dat het lastig is om als debutant deel te nemen aan de Vierdaagse, omdat je simpelweg als laatst wordt toegelaten wanneer er te veel inschrijvingen zijn. Gelukkig was daar voor het eerst het initiatief Via Vierdaagse. Speciaal voor debutanten een programma waarbij je verzekerd bent van een startbewijs. Geen belemmering om deel te nemen. Aan de slag dus.

Met het trainingsschema van het begeleidingsteam de agenda ingevuld om zo de voorgeschreven kilometers te maken. Nu waren de eerste wandelingen qua afstand niet spectaculair, maar als ‘niet-wandelaar' kwamen we er op die manier wel achter dat een goede voorbereiding noodzakelijk is.

Om van de nood een deugt te maken en niet continu hetzelfde trainingsrondje te maken, ben ik verschillende routes gaan uitstippelen. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van de website www.afstandmeten.nl. Hiermee kun je op verschillende interessante locaties, leuke routes plannen. Zo heb ik een aantal leuke plekken in Nederland ontdekt.

Binnen het Via Vierdaagse trainingsprogramma hebben wij een aantal wandeltochten die niet in de buurt waren opgenomen. Daardoor heb ik veel van Nederland gezien. Iets waar ik daarvoor helemaal niet bij had stilgestaan. Zo ben ik het wandelen echt leuk gaan vinden. Niet alleen om lekker buiten te zijn. Overigens ook als het weer minder is. Maar vooral ook om te zien hoe mooi en divers ons kikkerlandje werkelijk is.

Vier routes die ik o.a. gelopen heb:

 

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis