De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

Sanitaire (nood)stop

31 december 2009om 12:03 uur

 

Tijdens de Vierdaagse moet je een WC-bezoek een beetje plannen. Op de routekaartjes in de informatiebrochure staan niet alleen de grote rustplaatsen (met Rode Kruistent en toiletten) aangegeven, maar ook de extra toiletposten van Edet. Daarnaast zijn er in alle dorpen wel één of meer café's en soms extra toiletposten te vinden. Maar 45.000 wandelaars is veel. Dus wacht niet te lang, want je moet meestal wel in de rij staan!

Grijp die kans
Vorig weekend wandelden we met onze Vierdaagse Clinic de Heikantroute van 20 km, een prachtige wandelroute met start/finish in Vinkel. De Heikantroute is geen georganiseerde wandeltocht en onderweg zijn er dus geen rustplaatsen. Een rust en/of sanitaire stop zal daarom nu een beetje behelpen worden, iets waar je bij de Vierdaagse ook mee te maken krijgt. Voordat we het bos verruilen voor de bewoonde wereld, wijs ik de deelnemers er dus op dat een sanitaire stop nu nog even kan.

2 keer per maand een lange wandeling
Op onze tocht komen we door Middelrode, langs de kasteeltjes Seldensaete en Heeswijk (zie foto) en door het bijzondere en drassige natuurgebied Engelenstede. Na 4½ uur zijn we weer terug.
Met name de Vierdaagsedebutanten zijn moe, maar dat is niet zo vreemd. Op mijn GPS zie ik dat we 21,4 km hebben gelopen met een gemiddelde snelheid van ± 5 km per uur (inclusief het rusten). Dat is heel keurig in deze fase van de training en met dit parcours! We volgen een trainingsschema waarbij de deelnemers om de veertien dagen, de ene keer als groep en de andere keer individueel, een langere trainingstocht lopen. Daarnaast raden we hen ook aan om minimaal 2x per week een stevige korte wandeling te maken.

 

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis