De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

Tegenslagen

Door Rolf Breemes
31 december 2009om 15:06 uur

 

Er wordt veel aandacht besteed aan veelvoorkomende wandelblessures als spierblessures, knie- en enkelblessures en blaren. Deze hebben ook onze wandelgroep de afgelopen vijf jaar geteisterd. Andere klachten die minder vaak aan bod komen zijn:

Rugklachten
Bij rugklachten proberen wij ons trainingsschema aan te passen. We maken dan minder kilometers en tijdens de Vierdaagse gaat het tempo omlaag om de rug te ontzien. Ook smeren we me Traumeel zalf, wat verlichting geeft. Perskindol of Spiroflor helpt ook goed.

Zonnesteek
Ondanks een pet op mijn hoofd heb ik ooit één keer een zonnesteek opgelopen. Dit kwam door te weinig drinken en een niet bedekte nek. Ik was er doodziek van. Twee dagen in bed gelegen, wat geen pretje was. Dus bij hitte, zet iets op je hoofd en bedek je nek! Drink veel en zorg voor aanvulling van suiker en zout. Neem regelmatig druivensuiker en Lakrisal en rust vaker! Gebruik ook een goede zonnebrandolie of melk tegen verbranding. Aan warmte uitslag kun je niet zoveel doen. Ina gebruikt altijd Aloë Vera, wat verkoeling geeft en erg aangenaam is.

Spierpijn
Tegen spierpijn kun je insmeren met een zalf als Perskindol. Ik gebruik een zalf die ik laat maken bij de apotheek. Het is "100 gram Diclof-na 1% in Carbom. Gel" (1,000 g Diclofenacum Natrium, 99,000 g Carbomeerhydrogel 1% FNA). Het ziekenfonds vergoedt de 30 euro per tube van deze zalf overigens niet.

 

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis