De Vierdaagse van 2017 is voorbij
Graag tot volgend jaar!
Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Via Vierdaagse. Door op de vraag te klikken, vind je het antwoord. Als jouw vraag of antwoord er niet bij staat, kun je hier het contactformulier invullen.

 • Deelname
  1. Door deel te nemen aan Via Vierdaagse, verschijn je als debutant van de Vierdaagse Nijmegen goed voorbereid aan de start. Hierdoor vergroot je de kans op een succesvolle deelname.

   Bij de training en begeleiding bieden we toegevoegde waarde met behulp van VitalinQ. Op dit online portaal kan iedere deelnemer zich, via een eigen profiel en persoonlijke omgeving, optimaal op de Vierdaagse voorbereiden. Iedere deelnemer heeft de beschikking over een trainingsschema op maat, een digitaal logboek en kan op ieder moment van de dag vragen om deskundig advies van professionele begeleiders.

   Tijdens de Vierdaagse geniet je van extra verzorging op het Via Vierdaagse Pluspoint langs de route. Bovendien ben je verzekerd van een startbewijs voor de Vierdaagse Nijmegen, zodat je niet voor niets traint.

  2. Alle deelnemers aan Via Vierdaagse ontvangen hetzelfde programma en dezelfde voordelen. Meer informatie over het programma vind je bij Wat is Via Vierdaagse?

   Wil je het trainingsschema liever in groepsverband en onder persoonlijke begeleiding volgen, dan kun je ervoor kiezen om tegen een kleine meerprijs gebruik te maken van extra training en begeleiding. De organisaties en trainers die dat bieden, worden in januari 2016 bekend gemaakt op de website Wandel.nl. Meer informatie hierover vind je op de pagina Extra training en begeleiding.

  3. Indien er van deelname wordt afgezien, bestaat er tot 7 werkdagen na het moment van inschrijving recht op restitutie van het inschrijfgeld, daarna niet meer. Betaald inschrijfgeld wordt onder aftrek van kosten voor administratie en zonder aanspraak op vergoeding van rente geretourneerd.

  4. Deelnemers aan Via Vierdaagse ontvangen uiterlijk in maart 2017 per e-mail het startbewijs voor de 101ste Vierdaagse. Je kunt het startbewijs ook vinden door in te loggen met je registratienummer op Mijn Vierdaagse. Deze bevestiging heb je nodig voor het aanmelden op zondag of maandag voorafgaand aan de Vierdaagse.

  5. Elke inschrijving is strikt persoonlijk en dus niet overdraagbaar. Wanneer je uiteindelijk niet mee kunt doen, komt je startbewijs voor de 101ste Vierdaagse te vervallen.

 • Inschrijving
  1. Op maandag 16 januari 2017 om 08:00 uur start de inschrijving voor Via Vierdaagse 2017 op deze website. Vul het inschrijfformulier volledig in, ga akkoord met de voorwaarden en voldoe de deelnamekosten via iDEAL. Direct na succesvolle inschrijving ontvang je per e-mail een bevestiging. Met deze bevestiging ben je ook verzekerd van een startbewijs voor de 101ste Vierdaagse Nijmegen. Je hoeft je dus niet apart in te schrijven via de website van Stichting DE 4DAAGSE.

  2. Deelnemers worden toegelaten als zij de Vierdaagse Nijmegen nog niet eerder succesvol hebben uitgelopen én geen lid zijn van KWBN (of daarbij aangesloten lidorganisatie). Als je jezelf aanmeldt via www.viavierdaagse.nl ontvang je van ons binnen een aantal minuten een e-mailbevestiging. Op dat moment ben je ook automatisch ingeschreven voor de 101ste Vierdaagse. Je hoeft jezelf niet apart in te schrijven voor deelname aan de Vierdaagse via de website van Stichting DE 4DAAGSE.

  3. Het is niet mogelijk om voor meerdere personen tegelijk in te schrijven. Alle deelnemers moeten zich individueel inschrijven.

  4. Het inschrijfgeld voor Via Vierdaagse 2017 bedraagt €199.

  5. Nee. Wanneer je bent toegelaten tot Via Vierdaagse 2017 ben je in het bezit van een gegarandeerd startbewijs voor de 101ste Vierdaagse. Je hoeft je niet meer apart aan te melden.

  6. Als je jezelf succesvol hebt ingeschreven en dus ook via iDEAL hebt betaald voor Via Vierdaagse, ontvang je binnen 24 uur per e-mail een bevestiging van deze inschrijving. Op dat moment ben je ook ingeschreven voor de 101ste Vierdaagse. Van Stichting DE 4DAAGSE ontvang je binnen enkele weken je startbewijs per e-mail. Op de website van de Vierdaagse: www.4daagse.nl kun je bij Mijn Vierdaagse al direct een overzicht van je inschrijving voor de 101ste Vierdaagse zien.

  7. De inschrijving voor Via Vierdaagse 2017 start op maandag 16 januari 2017 om 08.00 uur.

  8. De 101ste Vierdaagse kent drie dagelijks af te leggen afstanden: 30, 40 en 50 km. Afhankelijk van leeftijd en geslacht wordt onderscheid gemaakt tussen de hierna volgende categorieën.

   Bij de keuze voor de categorie is de daarbij behorende afstand voor alle wandeldagen bindend, hetgeen betekent dat het niet is toegestaan de bij de categorie behorende afstand op een of meer dagen te vermeerderen of te verminderen. Meer informatie over het reglement van de 100ste Vierdaagse is te vinden op de website van Stichting DE 4DAAGSE.

  9. Bij inschrijving betaal je direct het verschuldigde bedrag via iDEAL. Het is niet mogelijk om op een andere manier te betalen.

  10. Deelname aan Via Vierdaagse is alleen mogelijk als je nog geen lid bent van KWBN (of een lidorganisatie) én als je de Vierdaagse Nijmegen nooit eerder succesvol hebt uitgelopen. Wanneer je niet voldoet aan beide voorwaarden wordt de inschrijving geweigerd. Een andere mogelijkheid is dat jouw iDEAL-betaling niet meteen lukt, omdat het iDEAL-systeem of het systeem van jouw bank enige tijd hapert. In dat geval kun je het beste even wachten en het op een later tijdstip opnieuw proberen. Is er van deze oorzaken geen sprake, dan kun je een e-mail sturen naar info@viavierdaagse.nl.

  11. Via Vierdaagse is bedoeld om wandeldebutanten te begeleiden tijdens de voorbereiding op hun eerste Vierdaagse. Daarom is deelname aan Via Vierdaagse alleen mogelijk als je de Vierdaagse Nijmegen niet eerder succesvol hebt uitgelopen én nog geen lid bent van KWBN (of een daarbij aangesloten lidorganisatie).

   Leden van KWBN wordt geadviseerd aan te sluiten bij een gediplomeerde wandeltrainer, een wandelsportvereniging of wandelgroep. Deze kunnen je voorzien van een gedegen voorbereiding, advies of trainingsfaciliteiten. Zo begin je zo goed mogelijk voorbereid aan de Vierdaagse, waarvoor je jezelf moet inschrijven via de website van Stichting DE 4DAAGSE.

  12. Het is niet mogelijk om je als begeleider op te geven voor Via Vierdaagse. Inschrijven als begeleider is alleen mogelijk via Stichting DE 4DAAGSE. Ouders/begeleiders van kinderen die in het jaar van deelname 12, 13, 14 of 15 jaar worden, kunnen zich via een speciaal formulier opgeven. Voor meer informatie klik hier.

  13. De inschrijving opent maandag 16 januari 2017 om 08.00 uur. Hierbij geldt: vol is vol. Bij succesvolle inschrijving ontvang je direct een bevestiging per e-mail. Deze bevestiging is het bewijs dat je één van de Via Vierdaagse-deelnemers bent.

   Bij onvoldoende deelnemers behoud de organisatie zich het recht voor het project te annuleren. Mocht dit het geval zijn, dan word je hiervan per mail op de hoogte gebracht. Meer informatie hierover vind je in het reglement.

 • Lidmaatschap
  1. Als deelnemer aan de 100ste Vierdaagse ben je na succesvolle deelname automatisch ingeloot voor de 101ste Vierdaagse. 

   Voor verdere informatie over inschrijving Vierdaagse 2017 verwijzen we je graag door naar www.4daagse.nl.

   Als je lid bent gebleven van KWBN ontvang je € 5 korting op je inschrijving en mag je gratis gebruik maken van VitalinQ. VitalinQ is de vervanger van ActiefMET. Het is dit jaar niet meer mogelijk om in te loggen op de website van Via Vierdaagse. Mocht je VitalinQ willen gebruiken, stuur dan even een mail naar info@viavierdaagse.nl.

   Voor verdere informatie over inschrijving Vierdaagse 2017 verwijzen we je graag door naar www.4daagse.nl

    

    

    

    

  2. Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is de oudste en grootste wandelsportorganisatie van Nederland. Met ruim 1.000 lidorganisaties, 1.500 wandelevenementen en ruim 50.000 leden is KWBN dé autoriteit op het gebied van wandelen in Nederland.

   Als lid van KWBN ontvang je onder andere een Wandelvoordeelpas waarmee je korting krijgt op (bijna) alle aangesloten wandelevenementen en kun je gebruik maken van diverse wandelaanbiedingen. Daarnaast ontvang je vijfmaal per jaar het magazine Wandel.nl en de Wandel.nl evenementen jaargids met daarin een overzicht van alle wandeltochten in Nederland.

   Het lidmaatschap van KWBN loopt tot wederopzegging. De contributie voor 2017 is voor het standaardlidmaatschap (Alles-in-1 pakket) € 26,50.

 • Persoonsgegevens
  1. Je kunt je gegevens wijzigen door een mail te sturen naar info@viavierdaagse.nl. Voor wijzigingen in naam en geboortedatum vragen wij een kopie van een geldig legitimatiebewijs. 

 • Programma
  1. Als je op tijd inschrijft en een bevestiging hebt ontvangen, kun je direct inloggen op VitalinQ. Hier heb je in jouw persoonlijke omgeving toegang tot alle informatie.

   In de weekenden van februari en maart 2017 vinden in heel Nederland startbijeenkomsten plaats. Definitieve data worden nog bekend gemaakt. Tijdens de startbijeenkomst krijg je een uitgebreide introductie op het trainingsprogramma, het gebruik van VitalinQ, een wandeltraining en praktische informatie over onder andere kleding, schoenen en deelname aan de Vierdaagse Nijmegen.

   Veel aanbieders van de extra training en begeleiding starten eerder met het programma. Houd de website Via Vierdaagse en Wandel.nl in de gaten.

  2. Het Via Vierdaagse Pluspoint vind je tijdens de Vierdaagse dagelijks langs de route. Op ongeveer 10 km voor de finish kunnen deelnemers gebruik maken van overdekte zitgelegenheid, toiletten, massage en blarenservice. Daarnaast ontvang je dagelijks soep/pasta en sportdrank.

  3. Deelnemers aan Via Vierdaagse 2017 hebben tijdens de 101ste Vierdaagse Nijmegen automatisch toegang tot het Pluspoint.

   Overige leden van KWBN (ook oud-Via Vierdaagse deelnemers die lid zijn van KWBN) hebben automatisch toegang tot het Meetingpoint. Voor een meerprijs kunnen zij ook gebruik maken van de uitgebreide verzorging op het Pluspoint. Vanaf mei 2016 vind je meer informatie op Wandel.nl.

   Ben je geen Via Vierdaagse-deelnemer én nog geen lid van KWBN? Ook jij kunt profiteren van de verzorging op het Meeting- of Pluspoint door je aan te melden voor het speciale Vierdaagse-lidmaatschap van KWBN. Vanaf mei 2017 vind je meer informatie hierver op Wandel.nl.

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
 • 4Daagse
 • Albron
 • Hi-Tec
 • NGS
 • Vitalinq begeleiding
 • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
 • Rode Kruis
 • VGZ