De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

22 kilometer: DONE!

Ken je dat? Dat je opstaat en denkt: vandaag ga ik lekker lopen! Je doet de gordijnen open en ‘helaas’ het regent, dus ik kan niet lopen. Onzin natuurlijk! Toch hou ik me dit soort smoesjes voor, als het slecht weer is. Ik ben een ‘mooi weer loper’ dat is één ding wat zeker is. Ondanks dat ik dat ben, moet ik ook een keer wandelen in de regen. Het is belangrijk dat je onder alle weersomstandigheden traint, omdat je op deze manier weet hoe jouw lichaam hierop reageert.

Aangezien ik een drukke agenda heb en volgende week begin met afstuderen, moet ik plannen om te wandelen. Als een drukke agenda voor jou een motivatie is om in ieder weertype te gaan trainen, doe dat dan zeker!

Samen

13 maart was het dan eindelijk zo ver. Na een aantal ‘mislukte’ pogingen, ging ik samen met mijn moeder wandelen naar Kijkduin. Samen is tenslotte gezelliger dan alleen! Tijdens de Vierdaagse ben je natuurlijk nooit alleen. Denk daaraan als je met iemand samen wilt gaan lopen en jullie lopen een ander tempo. Je kunt dan beter 'alleen' lopen. Als jij je aanpast aan die ander, kun je blessures oplopen en dat zou zonde zijn!

Vroeg

Het was best spannend voor mij deze keer, omdat dit de eerste keer wandelen was na mijn operatie. Ik wandel natuurlijk wel, maar niet elke dag 22 kilometer :-). We startten op een tijd die we beiden fijn vonden. We weten dat we er rekening mee moeten houden dat we bij de Vierdaagse zowel een vroege als een late start kunnen hebben. De late start is alsnog vroeg, maar dat terzijde haha. Zorg dat je dit ook traint! Natuurlijk hoef je niet om 5 uur s’ochtends te trainen, maar persoonlijk vind ik het fijn om vroeg te beginnen, zodat je ‘vroeg’ klaar bent.

Tas

Op de helft, na 11 kilometer, namen wij een lekker bakkie en iets lekkers om vervolgens onze wandeling weer te hervatten. TIP! Zorg dat je een goede schouder- of heuptas hebt. Ik heb zelf een heuptas via Marktplaats gekocht, aangezien ik (hoogstwaarschijnlijk) maar één keer de Vierdaagse ga lopen, dus het zonde vind om een super-de-luxe heuptas te kopen waar je een vermogen aan kwijt bent.

Laagjes

Ondanks dat het 13 maart niet warm was, had ik het wel warm tijdens het lopen. Als je het ook snel warm krijgt, zorg dat je lagen aan doet zodat je iets kan uittrekken. Wandelen is wel degeljk een sport, aangezien het verspreid is over een lang tijdsbestek.

5 km per uur

Uiteindelijk waren mijn moeder en ik om 12:00 uur thuis. We lopen dik 5 kilometer per uur, wat een goed tempo is. Tijdens de Vierdaagse kun je niet de hele tijd 5 kilometer per uur lopen, maar als de ruimte er is, neem die dan!

Als nieuw

Toen we thuis kwamen, plofte ik op de bank en verroerde me een uur niet. Daarna heb ik lekker gedouched en was ik weer als nieuw. Behalve de dag erna, SPIERPIJN!

Een sportieve groet,

Milou Toussaint

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis